• Op werkdagen voor 19:30 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €20
  • Gratis retourneren
Winkelmandje
  • Derbystar & de Eredivisie

Derbystar & de Eredivisie

Image

 

Al ruim 13 jaar (sinds 2006) is Derbystar de officiële wedstrijdbal van de Eredivisie. In 15 eredivisiestadions wordt ieder weekend gespeeld met de officiële wedstrijdbal van Derbystar, die een unieke uitvoering is van de Derbystar Brillant APS. Een prachtig visitekaartje voor het merk, dat ieder seizoen in samenwerking met de Eredivisie met een spectaculair nieuw design komt.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie: “Al jarenlang hebben wij met Derbystar een heel goede partner met betrekking tot de officiële Eredivisie bal. De Derbystar bal staat bekend om zijn perfecte eigenschappen en wordt altijd goed beoordeeld door de spelers. We hebben er in de loop der jaren al talloze doelpunten en acties mee gezien en verheugen ons op de komende seizoenen.”

Image

 

 

Image

 

Image

 

 


Eredivisie ‘21/’22 – 65 jaar Eredivisie

 

Image

 

“65 jaar Eredivisie.” Het zijn de clubs die de Eredivisie maken. Het kan dan ook niet anders dan dat zij binnen ’65 jaar Eredivisie’ op dé bal een plek krijgen dit jubileumseizoen. Grafisch vormgever Floor Wesseling van Studio Wesseling tekende voor het design rondom dit thema. Het resultaat is een prachtig ontwerp in klassiek zwart-wit, waarin elementen uit de clublogo’s zijn verwerkt van alle clubs die de afgelopen 65 jaar in de Eredivisie zijn uitgekomen. Ook het speciale ‘Eredivisie 65’-jubileumlogo prijkt op de bal.

De “65 jaar Eredivisie” Derbystar bal is een ode aan 65 jaar Eredivisie. Onderstaande video verteld het verhaal van 65 jaar Eredivisie. Van de clubs die ooit in de Eredivisie hebben gespeeld tonen we op een poëtische manier de belangrijkste spelmomenten en gebeurtenissen, clubiconen (die ook de bal tonen) en specifieke hotspots uit de 65-jarige historie van de Eredivisie.

 

Pre-order snel jouw Eredivisie bal!

Wil jij het als allereerste weten wanneer je deze nieuwe Eredivisieballen bij ons kan bestellen?

Image

 

Image

 

 


Eredivisie ‘20/’21 – "De Beloften"

 

Image

 

“De Beloften.” De Derbystar Eredivisie wedstrijdbal voor seizoen ‘20/’21, is tot stand gekomen met de muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark als gastontwerpers. In het design zetten ze een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphop-artiesten op het podium.

Op de bal, genaamd 'De Beloften', zijn portretten van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski te vinden. "Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21," zegt Vincent Patty van Noah's Ark. "Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken."

 

"De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

Image

 


Eredivisie ‘19/’20 – "De Rembrandt"

 

Image

 

“De Rembrandt.” Deze bijzondere Derbystar bal is een Hollands meesterwerk speciaal voor de meesters van de Eredivisie. Verenigd door KPN - hoofdsponsor van zowel de Eredivisie als het Rijksmuseum - en ter gelegenheid van “350 jaar Rembrandt”, is onder leiding van ontwerper Irma Boom de officiële wedstrijdbal voor seizoen 2019/2020 tot stand gekomen. 

 

Etsen van Rembrandt sieren de bal waarmee de voetbalsterren in de Eredivisie hun kunsten vertonen. De bal krijgt extra karakter dankzij de kleur reflex blue, de campagnekleur van dit Rembrandtjaar in het Rijksmuseum. Ook het materiaal is innovatief: voor het eerst heeft de bal een golfbalstructuur op het volledige materiaaloppervlak om het vluchtgedrag nog verder te optimaliseren. Gemaakt van high-tech PU-microfiber van uitstekende kwaliteit, voor extreem zacht balcontact en met een maximale levensduur.