• Op werkdagen voor 19:30 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €20
  • Gratis retourneren
Winkelmandje
  • Derbystar & de Bundesliga

Derbystar & de Bundesliga

Image

 

Sinds seizoen 2018/2019 is Derbystar (wederom) de officiële wedstrijdbal van de Bundesliga en de 2e Bundesliga. De samenwerking is voor vier seizoenen vastgelegd. Jörg Daubitzer (algemeen directeur DFL SE) zei het volgende over de keuze voor Derbystar: "Met Derbystar hebben we gekozen voor een bal met een lange traditie, een specialist die staat voor de hoogste kwaliteit."

De bal en de bond kennen elkaar van lang geleden: al in 1970-1971 was Derbystar goed vertegenwoordigd in de Bundesliga door een groot aantal clubsamenwerkingen. In 1979-1980 werden zelfs alle 306 Bundesliga wedstrijden gespeeld met de Derbystar bal.

 

Bundesliga ‘21/’22

Seizoen 2021/2022 is alweer het vierde seizoen waarin Derbystar de officiële wedstrijdbal levert voor de Bundesliga en Bundesliga 2. En voor het komende seizoen is de Bundesliga Brillant APS uiteraard weer een nieuw jasje gestoken. Het tweekleurige kleurenschema van zijn voorganger is wederom kenmerkend voor het design, echter naast de witte basiskleur staan dit seizoen donkerblauw en feloranje centraal in het nieuwe ontwerp. De kleurgradaties binnen de panelen geven de bal een klassieke vintage look.

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Bundesliga ‘20/’21

De nieuwe Bundesliga Brillant APS voor het seizoen ‘20/’21 geeft meer kleur aan het spel dan ooit tevoren, door opvallende mint- en magenta-elementen op de zijden. Hun afzonderlijke gebruik op de bal geeft de bal twee verschillende verschijningen die de twee tactische basiselementen van voetbal symboliseren: aanval en verdediging. Het magenta staat voor alle facetten van een dynamisch aanvallend spel, terwijl de tegenoverliggende mintkant een gecontroleerde verdediging moet belichamen. De balans tussen beide kleuren op de nieuwe wedstrijdbal onderstreept het even grote belang van aanval en verdediging voor succes in het voetbal.

 

Naast de facelift beschikt de nieuwe Bundesliga Brillant APS vooral ook over nieuwe techniek! De nieuwe 3D-diamantstructuur van het materiaaloppervlak zorgt voor een nog stabielere vlucht, een zeer precieze balcontrole en de beste grip voor keepers. De helderwitte panelen van de wedstrijdbal zijn gemaakt van een speciaal materiaal om ervoor te zorgen dat de wedstrijdbal duidelijk zichtbaar is voor spelers en toeschouwers, vooral bij LED-verlichting.

 

Image

 

Image

 

Image

 

 

Bundesliga ‘19/’20

Dit tweede seizoen wordt gespeeld met een nieuw design: trouw aan de zwart/witte basis, maar met toevoeging van verrassende elementen. Het ontwerp met de verweven lijnen symboliseert de interactie tussen spelers en fans. Het heldere zilver in combinatie met de zwarte elementen benadrukt de snelheid en dynamiek van de bal. De strepen vormen rechte li jnen, om de stabiele vluchteigenschappen van de Derbystar bal weer te geven.

 

Image

 

Image

 

Image