• Op werkdagen voor 19:30 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis retourneren
Winkelmandje
  • Derbystar & de Eredivisie

Derbystar & de Eredivisie

Derbystar Eredivisiebal 24/25

 

Sinds 2006 is Derbystar de officiële wedstrijdbal van de Eredivisie. In de Eredivisie stadions wordt ieder weekend gespeeld met de officiële wedstrijdbal van Derbystar. DIt is een unieke uitvoering van de Derbystar Brillant APS. Een prachtig visitekaartje voor het merk. Ieder seizoen wordt in samenwerking met de Eredivisie een spectaculair nieuw design ontworpen.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie: “Al jarenlang hebben wij met Derbystar een heel goede partner met betrekking tot de officiële Eredivisie bal. De Derbystar bal staat bekend om zijn perfecte eigenschappen en wordt altijd goed beoordeeld door de spelers. We hebben er in de loop der jaren al talloze doelpunten en acties mee gezien en verheugen ons op de komende seizoenen.”

Eredivisie Galery

 

 


EREDIVISIE '24/'25 - DREAM TO BE A STAR

Derbystar Eredivisiebal 24/25

 

Met ‘Dream to be a Star’ omarmen de Eredivisie en Derbystar de kracht van dromen om elke speler en fan te inspireren om hun eigen ster te worden.

In het hart van iedere voetballer, op elk niveau schuilt een droom. Een ontembaar verlangen om te schitteren op het veld, het publiek in vervoering te brengen en de wereld te veroveren. Maar voetbaldromen gaan verder dan het winnen van prijzen of vergaren van roem. Het gaat om geloof in jezelf, samenwerken, groeien en doorzetten. Zij die durven te dromen volgen de bal, het symbool van grenzeloze ambitie en mogelijkheden.

Op vrijdag 9 augustus 2024 wordt er tijdens de eerste Eredivisiewedstrijd van seizoen 2024/2025 officieel voor het eerst met de nieuwe bal gespeeld.

 

Check de campagnevideo om dé bal in actie te zien.

 
 

 

Bestel hier jouw officiële Eredivisie wedstrijdbal!

Wil jij jouw eigen officiële Eredivisie bal? Bestel hem dan snel hier!

 


Eredivisie ‘23/’24 – EYES ON THE BALL

Eredivisie bal '23/'24

 

De Eredivisiebal voor het seizoen 2023/2024 heeft als thema: Eyes on the ball. Het nieuwe design is een eerbetoon aan de verbindende kracht van het Eredivisievoetbal, een kleurrijke competitie waar karakters uit alle windstreken samenkomen en die miljoenen mensen in Nederland samenbrengt.

Verschillen tussen mensen kunnen groot zijn, maar wat over de hele wereld hetzelfde is, zijn de drie primaire kleuren van onze ogen: bruin, blauw en groen. Door het gebruik van deze kleuren in het nieuwe ontwerp, benadrukt de nieuwe Eredivisiebal dat het voetbal van en voor iedereen is. Hoe groot de verschillen soms ook mogen lijken; vanaf het eerste fluitsignaal vervagen scheidslijnen en heeft iedereen zijn of haar ogen op de bal.

Op vrijdag 11 augustus wordt er tijdens de eerste wedstrijd van seizoen 2023/2024 voor het eerst in een officiële wedstrijd met de nieuwe Eredivisiebal gespeeld.

 

Check de campagnevideo om dé bal in actie te zien.

 
 

 


Eredivisie ‘22/’23 – DOOR VOETBALKUNSTENAAR PIRO

 

Image

 

“Voetbalkunstenaar PIRO.” Een voetbalkunstenaar die garant staat voor het design van de Eredivisie bal, dat kan niet anders dan een daverend succes worden! Voor seizoen ‘22/’23 ging Derbystar dan ook in zee met de artistieke Piro. Het resultaat is een bal met afbeeldingen van items die elke voetballer zal herkennen, van amateur tot prof.

Met trots presenteren wij de nieuwe officiële Eredivisie bal van seizoen 2022/2023. Dit jaar is de Eredivisiebal ontworpen door Barry Pirovano, die bekend staat om zijn iconische voetbalart. ‘Piro’ heeft in zijn unieke stijl, typerende voetbalitems op de bal uitgebeeld die een carrière lang meegaan. ‘Daar waar het begon’ staat centraal in het ontwerp. Elke speler begint op dezelfde manier; van amateur naar hopelijk ooit te spelen in de Eredivisie.

De items uit jouw voetballeven: van wekker tot hoekvlag Piro heeft, in zijn unieke stijl, typerende voetbalitems op de bal uitgebeeld die je steeds weer in je voetbalcarrière tegenkomt. Denk aan badslippers, een voetbaltafel, een hoekvlag, een sporttas en een wekker – die uiteraard altijd veel te vroeg afgaat om te gaan voetballen. Door inspiratie te halen uit spelers en de items die zij tegenkomen op hun voetbalpad, zal de bal vele amateurs aanspreken die zelf graag door middel van het spelen met een Derbystar bal beter willen worden.  

 

Check de campagnevideo om dé bal in actie te zien.

 

 

 

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 


Eredivisie ‘21/’22 – 65 JAAR EREDIVISIE

 

Image

 

“65 jaar Eredivisie.” Het zijn de clubs die de Eredivisie maken. Het kan dan ook niet anders dan dat zij binnen ’65 jaar Eredivisie’ op dé bal een plek krijgen dit jubileumseizoen. Grafisch vormgever Floor Wesseling van Studio Wesseling tekende voor het design rondom dit thema. Het resultaat is een prachtig ontwerp in klassiek zwart-wit, waarin elementen uit de clublogo’s zijn verwerkt van alle clubs die de afgelopen 65 jaar in de Eredivisie zijn uitgekomen. Ook het speciale ‘Eredivisie 65’-jubileumlogo prijkt op de bal.

De “65 jaar Eredivisie” Derbystar bal is een ode aan 65 jaar Eredivisie. Onderstaande video verteld het verhaal van 65 jaar Eredivisie. Van de clubs die ooit in de Eredivisie hebben gespeeld tonen we op een poëtische manier de belangrijkste spelmomenten en gebeurtenissen, clubiconen (die ook de bal tonen) en specifieke hotspots uit de 65-jarige historie van de Eredivisie.

 

Image

 

Image

 

 


Eredivisie ‘20/’21 – "De Beloften"

 

Image

 

“De Beloften.” De Derbystar Eredivisie wedstrijdbal voor seizoen ‘20/’21, is tot stand gekomen met de muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark als gastontwerpers. In het design zetten ze een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphop-artiesten op het podium.

Op de bal, genaamd 'De Beloften', zijn portretten van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski te vinden. "Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21," zegt Vincent Patty van Noah's Ark. "Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken."

 

"De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

Image

 


Eredivisie ‘19/’20 – "De Rembrandt"

 

Image

 

“De Rembrandt.” Deze bijzondere Derbystar bal is een Hollands meesterwerk speciaal voor de meesters van de Eredivisie. Verenigd door KPN - hoofdsponsor van zowel de Eredivisie als het Rijksmuseum - en ter gelegenheid van “350 jaar Rembrandt”, is onder leiding van ontwerper Irma Boom de officiële wedstrijdbal voor seizoen 2019/2020 tot stand gekomen. 

 

Etsen van Rembrandt sieren de bal waarmee de voetbalsterren in de Eredivisie hun kunsten vertonen. De bal krijgt extra karakter dankzij de kleur reflex blue, de campagnekleur van dit Rembrandtjaar in het Rijksmuseum. Ook het materiaal is innovatief: voor het eerst heeft de bal een golfbalstructuur op het volledige materiaaloppervlak om het vluchtgedrag nog verder te optimaliseren. Gemaakt van high-tech PU-microfiber van uitstekende kwaliteit, voor extreem zacht balcontact en met een maximale levensduur.

Image