Materiaal

Volgens veel profcoaches en topspelers is het de beste bal ter wereld. Derbystar. De officiële wedstrijdbal van de Eredivisie, Jupiler League, Tweede en Derde Divisie. Bovendien marktleider in amateurvoetbal. De ballen worden gekenmerkt door vier cruciale eigenschappen die schuilen achter het design. Ze bepalen de unieke kwaliteit van elke Derbystar bal.  

Handgestikt

Sinds 1963 wordt elke voetbal met zorg gemaakt. De bal wordt met de hand gestikt: 32 panels worden met 18 meter draad en 780 steken aan elkaar verbonden. Deze zorgvuldige manier van stikken garandeert de duurzame kwaliteit van de Derbystar bal.

 

Naast de handgestikte ballen heeft Derbystar recentelijk thermo bonded en dual bonded ballen aan het assortiment toegevoegd. Deze nieuwe technologie met (deels) gelijmde naden en perfect geronde butyl-blaas garandeert optimale speleigenschappen. Lees meer…

Optimale speleigenschappen

Derbystar ballen staan bekend om de perfecte vluchteigenschappen en het optimale stuitervermogen. Deze stabiele speleigenschappen ontstaan door de optimale verhouding tussen de buitenlaag van synthetisch PU-materiaal en de uitgebalanceerde binnenbal.

Buitenlaag: hoogwaardig PU-materiaal

De buitenlaag van Derbystar ballen wordt gevormd door hoogwaardig Polyurethaan (PU), synthetisch materiaal dat de speleigenschappen bij alle temperaturen optimaal houdt. PU-materiaal is extreem waterafstotend en beschermt tegen het binnendringen van vuil. Ook is PU rekbaar en daardoor minder gevoelig voor slijtage. De dikte van het PU varieert per bal en is maximaal 1,75 mm. Hoe dikker het PU, hoe minder onderlagen worden gebruikt en hoe hoger de kwaliteit van de bal.

 

Binnenzijde: Zero Wing binnenbal

De uitgebalanceerde binnenbal is bepalend voor de uitstekende vluchteigenschappen van de Derbystar bal. Het hoogwaardige latex garandeert dat de binnenbal 100% rond is en blijft, onder alle omstandigheden. Latex is een natuurproduct dat prettig aanvoelt. Het heeft een hoge elasticiteit, voor een optimale sprongkracht van de bal.